Did you know that your version of Internet Explorer is out of date?
To get the best possible experience using our website we recommend downloading one of the browsers below.

Internet Explorer 10, Firefox, Chrome, or Safari.

  • 1/
  • 2/

    The prep area was moved forward and outwards. Chefs prepare charcuterie and cheese platters out in the open, surrounded by jars of produce, hanging chili peppers, cast iron and meat slicers.

    Photography: Lisa Petrole

  • 3/

    The bar area is defined by a swirling, vibrant blue graphic floor pattern, a design that was extrapolated from the Gaudi influenced tile in the main dining room. The design runs up the sides of the kitchen walls and the bar.

    Photography: Lisa Petrole

  • 4/

    View of the two-tone Corian Bar, which becomes two-sided, flanked by custom designed stools made of salvaged, old-growth pine with an oblique powdered coated steel frame. Dubbed the "little pest", or in Spanish "Becho mio". Above the bar, three custom-designed LED light fixtures hang. With a motif of bullhorns, the armatures resemble a charging bull caught under a strobe light, frozen in a stop motion sequence.

    Photography: Lisa Petrole

  • 5/

    On the other side of the bar, red chairs encase custom-designed tables that feature laminate top with a wooden edge. Above the banquet is a glass wall made of 1,500 coloured wine bottles, all hand-cut by the client's friends.

    Photography: Lisa Petrole

  • 6/

    Dubbed the "little pest", or in Spanish "becho mio" the custom-designed stools are made of salvaged pine. They come in three variations, all of which look different depending on their orientation. Tops resembles worn butcher blocks with carved-out handles that riff on the forms of old wine crates.

    Photography: Lisa Petrole

  • 7/

    Old stone archways differentiate the grotto-style dining area, a very tight, dark and windowless space with low ceilings and wooden beams. The tiles running throughout the space is purposefully laid to draw attention to the nonlinear nature of the space. The tile pattern itself is a modern take on traditional patterns from the art nouveau and gothic periods.

    Photography: Lisa Petrole

  • 8/

    To conserve the limited space, +tongtong knew they needed to integrate a light source into the project spatially.  Their solution works double duty: the main light source is a rear-lit mural, a collaboration between local graffiti artist Pascal Paquette and Tong. Like the armatures above the bar, the running of the bulls is the central theme.

    Photography: Lisa Petrole

  • 9/

    View of the old stone archways in the dining room area with in the background the backlit mural - art directed by +tongtong and art by Pascal Paquette.

    Photography: Lisa Petrole

  • 10/

    Frontal view of the backlit Mural in the dining room area. The running of the bulls is the central theme. "Bulls are massive, bulky and when they're charging through, it's chaos and threatening. It's like a hurricane." Tong says. "We art directed with Pascal to create something that represents culturally celebrated ritual. The mural transforms the space into a fresh, bright and energetic room.

    Photography: Lisa Petrole

BARSA TABERNA
Projects +